Perspectief

 

Historie

In april 2008 is Stichting De Belevenis opgericht met als doel te voorzien in een groeiende uitgaansbehoefte van dementerende ouderen, mensen met een ernstige meervoudige handicap en ernstig zieke kinderen.

Ouders, familieleden en begeleiders krijgen de mogelijkheid om samen uit te gaan; een dag op te trekken in een omgeving waar zij zich welkom voelen, anderen kunnen ontmoeten en samen kunnen genieten. Ontspannen, beleven, kunst en cultuur zijn hierbij de kernwoorden.

In 2009 opende de Belevenis voor het eerst haar deuren in Amsterdam. In 2010 en 2011 heeft De Belevenis op verschillende locaties in Nederland gestaan: in Heel, Rotterdam, Groningen en Arnhem.


De Nieuwe Belevenis

Na de succesvolle reizende Belevenis, is in de zomer van 2012 stichting ‘De Nieuwe Belevenis’ opgericht. Onder deze titel wordt onderzoek gedaan naar wat de mogelijkheden zijn voor een vaste uitgaansgelegenheid in Arnhem. Wilt u hier meer over lezen? Bekijk dan het prachtig vormgegeven ‘Belevenisboek’ waar de plannen voor een vaste locatie nader toegelicht worden.

Toekomst_DNB_huiskamer