Wat is de Belevenis?

De Nieuwe Belevenis is een belevingswereld voor mensen met een meervoudige handicap, diep dementerenden en ernstig zieke kinderen. Niet hun beperkingen, maar hun mogelijkheden staan centraal bij deze unieke Belevenis; waar alles mag en niets moet. Samen genieten, ervaringen opdoen, leren en elkaar inspireren.

De inrichting van de Belevenis – de attracties, de decors, muziek, geluiden, licht- en video-effecten, het spelmateriaal en de activiteiten – zijn gericht op zintuiglijke stimulering. Het aanbieden van prikkels om de deelnemer bewust te maken van de omgeving, hem of haar uit te dagen daar iets mee te doen en contact te maken met een ander en die omgeving. Maar wel een manier van beleven die past bij ieders wensen en mogelijkheden, met een goede balans tussen actie en rust.

Het uitgangspunt is dat zowel de deelnemers, als hun ouders, verwanten, partners en begeleiders geïnspireerd raken, leren, ervaren en plezier beleven aan deze unieke Belevenis. Enthousiaste en betrokken vrijwilligers ondersteunen daarbij.

Daarnaast biedt toegepast onderzoek een mogelijkheid om de opgedane ervaring en inzichten breder te delen en zo een positieve bijdrage te leveren aan kwaliteit van zorg en kwaliteit van leven van mensen met een meervoudige handicap, diep dementerenden en ernstig zieke kinderen.

De Belevenis wordt mede mogelijk gemaakt door onze samenwerkingspartners:

sluyterman-vsb-siza-logos