2 februari 2023

Per 1 maart 2023 zal de Belevenis ook noodzakelijke tariefwijzigingen moeten doorvoeren. De tarieven voor een bezoek aan de Belevenis worden dan als volgt:
 
25,00 euro per cliënt voor een bezoek aan de mini belevenis óf theaters, 1 dagdeel.
30,00 euro per cliënt voor een bezoek aan de mini belevenis én theaters, 1 dagdeel.
35,00 euro per cliënt voor een bezoek aan de mini belevenis én theaters, gedurende de hele dag (10:00 tot 16:00 uur)
 
Voor alle tarieven geldt: per cliënt gaat er 1 begeleider gratis mee. Voor extra begeleiders, verwanten en broertjes/zusjes vragen we 7,50 euro per persoon.
 
De dagdelen lopen van 10:00 tot 12:30 en van 13:30 tot 16:00 uur.
 
Voor alle reserveringen (ook gepland na 1 maart) die bij ons bekend zijn voor aanstaande maandag 6 februari gelden de oude tarieven.

8 juni 2022

Zorgorganisatie Siza heeft per 1 juni 2022 De Belevenis overgenomen. In De Belevenis kunnen ernstig zieke kinderen, mensen met meervoudige beperkingen en diep dementerenden terecht voor attracties, geluid, licht- en video- effecten en andere activiteiten die zijn gericht op zintuigelijke prikkeling en ontspanning.

Het bestuur van de Stichting De Nieuwe Belevenis heeft met het overdragen van de stichting en haar activiteiten aan Siza, het vertrouwen dat deze unieke voorziening voortgezet wordt. De stichting is van oorsprong een particulier initiatief. Door de belangeloze inzet van velen en de medewerking van fondsen en derden, heeft De Belevenis een brede opvolging gehad. De jarenlange intensieve samenwerking met Siza heeft geleid naar het besluit tot overdracht, waarmee het erfgoed van de stichting wordt gegarandeerd.

Het bestuur van Siza ziet door de overname een kans om extra leerwerkplekken te ontwikkelen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en garandeert op deze manier de toekomst van dit unieke ‘theater’ op het park van ’s Koonings Jaght.

Bestuurder van Siza Jan-Dirk Sprokkereef: “In 2008 is het initiatief gestart als reizende Belevenis om mensen met beperkingen een onvergetelijke dag te bezorgen. In 2011 kreeg het een permanente plek op het park van ’s Koonings Jaght om het concept door te ontwikkelen. Zo zijn er Belevenistheaters aan het concept toegevoegd. Dit is de meest unieke plek in Nederland waar mensen met beperkingen en dementie dergelijke zintuigelijke ervaringen kunnen opdoen en al jaren een bron van inspiratie voor andere zorgorganisaties. We zijn er trots op door de overname dit erfgoed te behouden voor onze cliënten en de vele cliënten van andere organisaties die De Belevenis bezoeken.’’

————————————————————————————————————————–

23 juni 2021

2020 beloofde een mooi jaar te worden voor de Belevenis. In de eerste drie maanden van 2020 lag het aantal reserveringen iets onder de recordaantallen van 2019, maar we waren zeker hoopvol op een heel goed jaar.
In de eerste weken van 2020 hebben we maar liefst 6 ambassadeurs aan ons weten te verbinden, waren er mooie samenwerkingsverbanden aan het ontstaan en waren er aanvragen in gediend voor onderhoud en verbeteringen in de Mini Belevenis.

Klik hier om verder te lezen en voor de financiële jaarrekening van 2020.

————————————————————————————————————————————-

17 juni 2021

Na 1 jaar en drie maanden, opent de Mini Belevenis eindelijk weer haar deuren. Vanaf 1 juli kunnen bezoekers weer beide belevenissen bezoeken. Reserveren is altijd noodzakelijk en kan via info@debelevenis.nl

Tot snel!


—————————————————————————————————————————————–

26 november 2020

Ronde Tafel Oosterbeek zet champagne actie op ten gunste van de Belevenis.

Ronde Tafel Oosterbeek steunt onze stichting door een champagne actie op te zetten. De meeropbrengst komt ten gunste van de Belevenis.
De champagne wordt ingekocht bij J.M. Goulard, een champagnehuis gevestigd in Prouilly. Via deze link komt u meer te weten over de actie, de beschikbare champagnes en natuurlijk hoe u een heerlijke fles besteld!

———————————————————————————————————————————————–

23 juni 2020

Jaaroverzicht 2019

In vervolg op het jaaroverzicht van 2018 is de positie van De Belevenis gecontinueerd en is de belangstelling wederom toegenomen. Dat heeft wel betekend dat het inpassen van de reserveringen veel aandacht heeft gevraagd. De mogelijkheden van de faciliteiten van De Belevenis beperken een verdere groei van te ontvangen gasten.

Lees hier het complete jaaroverzicht 2019.

——————————————————————————————————————————————

16 januari 2020

Heeft u nog een verjaardagscadeautje nodig? Of gunt u een speciaal iemand een bezoek aan de Belevenis?
Wij hebben cadeaubonnen! Stuur ons een email naar info@debelevenis.nl met hoeveel toegangskaartjes u cadeau wilt doen en het adres. Dan versturen wij deze leuke waardebonnen per post.

———————————————————————————————————————————-

12 november 2019

In de eerste week van september was het zover; de mini belevenis onderging een grootse renovatie.

De technische componenten van de Mini Belevenis zoals de lampen, muziek en decor werken allemaal met elkaar samen en hangt aan een stellage. Het was hoog tijd dat deze stellage werd vervangen door een nieuwe en modernere variant.

Het bedrijf Fairlight, heeft ons een kans geboden die we niet konden laten liggen en mede dankzij een gulle donatie van de Dullertstichting, werd de nieuwe stellage werkelijkheid.

Met een tiental harde werkers is alles af en opgebouwd. De mini belevenis is in een nieuw (technisch) jasje gestoken en hierdoor kunnen bezoekers nog lang van deze unieke plek genieten.

Bedankt voor jullie inzet!

———————————————————————————————————————————————

18 april 2019

Bijdrage vijf nieuwe sponsoren

Dinsdag 16 april mocht de Belevenis tijdens een netwerkborrel van Arnhem Business een cheque in ontvangst nemen ter waarde van 1375,- euro. Dit bedrag is gesponsord door de vijf nieuwe ambassadeurs van de Belevenis: ONS accountants, Polinder, Borgers, DTNW en Cuisson. Bedankt voor deze mooie bijdrage!

20190418-nieuws-2 20190418-nieuws-1b


—————————————————————————————————————————————–

25 maart 2019

Jaaroverzicht 2018

In het jaaroverzicht van 2017 schreven we dat de Belevenis steeds meer waarde toevoegde voor de doelgroepen mensen met een meervoudige handicap, diep dementerenden en ernstig zieke kinderen. In 2018 mochten we zien dat het aantal bezoekers en de belangstelling voor De Belevenis toeneemt. We mochten waarnemen dat er in de instellingen meer ruimte is voor een reisje naar Arnhem, waar de Belevenis prachtig gehuisvest is. Ook particulieren maken in toenemende mate gebruik van de Belevenis.

Lees hier het complete jaaroverzicht 2018.

————————————————————————————————————————————-

21 november 2018

Nieuwe wiebelbrug in Arnhem prikkelt zintuigen van mensen met een verstandelijke beperking

Video | ARNHEM – Een wiebelbrug voor mensen met een zware verstandelijke beperking is het nieuwe belevenisobject van Stichting De Belevenis in Arnhem. De brug wordt donderdag in gebruik genomen, maar de 11-jarige Elias Nes mag hem eerder al uitproberen.

Projectleider Stephan Wieland van Stichting De Belevenis vertelt aan de Gelderlander over de brug dat dankzij een donatie van het zorgplatform Skipr aangelegd kon worden. Lees hier het artikel.

——————————————————————————————————————————————

24 mei 2017

Gelderland Helpt maakt item over vrijwilligers bij de Belevenis

Dinsdag 23 mei heeft gastvrouw Mirjam drie gasten en hun twee begeleiders ontvangen bij de Belevenistheaters. Maar niet alleen… Zij doet dat samen met presentatrice Sonja Booms, een regisseur, een cameravrouw en een geluidsman van Omroep Gelderland, Gelderland Helpt.

Gastvrouw Mirjam begeleidt de gasten en geeft uitleg. De bezoekers kijken hun ogen uit en je ziet ze al snel genieten van alles wat de Belevenis te bieden heeft. Ondertussen vertelt Mirjam aan Sonja waarom het zo leuk is om vrijwilliger te zijn bij de Belevenis. Ook geeft ze aan dat er steeds meer mensen zijn die graag een bezoek brengen aan de Belevenis. Daarom is uitbreiding van de vrijwilligerspool erg welkom. Binnenkort komt de oproep op tv bij Omroep Gelderland. Voor meer informatie over de rol van gastvrouw/gastheer kijk hier.

GelderlandHelpt_beeld