Nieuws

23 juni 2021

2020 beloofde een mooi jaar te worden voor de Belevenis. In de eerste drie maanden van 2020 lag het aantal reserveringen iets onder de recordaantallen van 2019, maar we waren zeker hoopvol op een heel goed jaar.
In de eerste weken van 2020 hebben we maar liefst 6 ambassadeurs aan ons weten te verbinden, waren er mooie samenwerkingsverbanden aan het ontstaan en waren er aanvragen in gediend voor onderhoud en verbeteringen in de Mini Belevenis.

Klik hier om verder te lezen en voor de financiële jaarrekening van 2020.


17 juni 2021

Na 1 jaar en drie maanden, opent de Mini Belevenis eindelijk weer haar deuren. Vanaf 1 juli kunnen bezoekers weer beide belevenissen bezoeken. Reserveren is altijd noodzakelijk en kan via info@debelevenis.nl

Tot snel!


26 november 2020

Ronde Tafel Oosterbeek zet champagne actie op ten gunste van de Belevenis.

Ronde Tafel Oosterbeek steunt onze stichting door een champagne actie op te zetten. De meeropbrengst komt ten gunste van de Belevenis.
De champagne wordt ingekocht bij J.M. Goulard, een champagnehuis gevestigd in Prouilly. Via deze link komt u meer te weten over de actie, de beschikbare champagnes en natuurlijk hoe u een heerlijke fles besteld!


 

23 juni 2020

Jaaroverzicht 2019

In vervolg op het jaaroverzicht van 2018 is de positie van De Belevenis gecontinueerd en is de belangstelling wederom toegenomen. Dat heeft wel betekend dat het inpassen van de reserveringen veel aandacht heeft gevraagd. De mogelijkheden van de faciliteiten van De Belevenis beperken een verdere groei van te ontvangen gasten.

Lees hier het complete jaaroverzicht 2019.

 


16 januari 2020

Heeft u nog een verjaardagscadeautje nodig? Of gunt u een speciaal iemand een bezoek aan de Belevenis?
Wij hebben cadeaubonnen! Stuur ons een email naar info@debelevenis.nl met hoeveel toegangskaartjes u cadeau wilt doen en het adres. Dan versturen wij deze leuke waardebonnen per post.

——————————————————————————————————————————————————————————

12 november 2019

In de eerste week van september was het zover; de mini belevenis onderging een grootse renovatie.

De technische componenten van de Mini Belevenis zoals de lampen, muziek en decor werken allemaal met elkaar samen en hangt aan een stellage. Het was hoog tijd dat deze stellage werd vervangen door een nieuwe en modernere variant.

Het bedrijf Fairlight, heeft ons een kans geboden die we niet konden laten liggen en mede dankzij een gulle donatie van de Dullertstichting, werd de nieuwe stellage werkelijkheid.

Met een tiental harde werkers is alles af en opgebouwd. De mini belevenis is in een nieuw (technisch) jasje gestoken en hierdoor kunnen bezoekers nog lang van deze unieke plek genieten.

Bedankt voor jullie inzet!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


18 april 2019

Bijdrage vijf nieuwe sponsoren

Dinsdag 16 april mocht de Belevenis tijdens een netwerkborrel van Arnhem Business een cheque in ontvangst nemen ter waarde van 1375,- euro. Dit bedrag is gesponsord door de vijf nieuwe ambassadeurs van de Belevenis: ONS accountants, Polinder, Borgers, DTNW en Cuisson. Bedankt voor deze mooie bijdrage!

20190418-nieuws-2 20190418-nieuws-1b

 


 

25 maart 2019

Jaaroverzicht 2018

In het jaaroverzicht van 2017 schreven we dat de Belevenis steeds meer waarde toevoegde voor de doelgroepen mensen met een meervoudige handicap, diep dementerenden en ernstig zieke kinderen. In 2018 mochten we zien dat het aantal bezoekers en de belangstelling voor De Belevenis toeneemt. We mochten waarnemen dat er in de instellingen meer ruimte is voor een reisje naar Arnhem, waar de Belevenis prachtig gehuisvest is. Ook particulieren maken in toenemende mate gebruik van de Belevenis.

Lees hier het complete jaaroverzicht 2018.

 


 

21 november 2018

Nieuwe wiebelbrug in Arnhem prikkelt zintuigen van mensen met een verstandelijke beperking

Video | ARNHEM – Een wiebelbrug voor mensen met een zware verstandelijke beperking is het nieuwe belevenisobject van Stichting De Belevenis in Arnhem. De brug wordt donderdag in gebruik genomen, maar de 11-jarige Elias Nes mag hem eerder al uitproberen.

Projectleider Stephan Wieland van Stichting De Belevenis vertelt aan de Gelderlander over de brug dat dankzij een donatie van het zorgplatform Skipr aangelegd kon worden. Lees hier het artikel.

 


 

24 mei 2017

Gelderland Helpt maakt item over vrijwilligers bij de Belevenis

Dinsdag 23 mei heeft gastvrouw Mirjam drie gasten en hun twee begeleiders ontvangen bij de Belevenistheaters. Maar niet alleen… Zij doet dat samen met presentatrice Sonja Booms, een regisseur, een cameravrouw en een geluidsman van Omroep Gelderland, Gelderland Helpt.

Gastvrouw Mirjam begeleidt de gasten en geeft uitleg. De bezoekers kijken hun ogen uit en je ziet ze al snel genieten van alles wat de Belevenis te bieden heeft. Ondertussen vertelt Mirjam aan Sonja waarom het zo leuk is om vrijwilliger te zijn bij de Belevenis. Ook geeft ze aan dat er steeds meer mensen zijn die graag een bezoek brengen aan de Belevenis. Daarom is uitbreiding van de vrijwilligerspool erg welkom. Binnenkort komt de oproep op tv bij Omroep Gelderland. Voor meer informatie over de rol van gastvrouw/gastheer kijk hier.

GelderlandHelpt_beeld

 


 

5 april 2017

Mooi artikel over de nieuwe Belevenistheaters in het AD

Onlangs stond er een prachtig verhaal over Camilla in het Algemeen Dagblad. Haar ouders vertellen hoe het voor haar is om te ervaren en te beleven in de Nieuwe Belevenistheaters. Benieuwd naar hun ervaringen, lees het hier.

Schermafbeelding 2017-04-05 om 10.15.53


19 december 2016

Nieuwe Belevenistheaters open voor bezoekers

Het is zover… de twee nieuwe Belevenistheaters zijn klaar. ‘ Het atelier’ heeft een magische wand met kleurrijke figuren. Het is er dag of nacht en je laat figuurtjes bewegen en geluid maken. Met je stem en  door aan te raken. De wand met magneten nodigt uit om te pakken, te voelen, te kijken. In het atelier ook een ruimte voor ontspanning met zacht licht om bij te kunnen wegdromen.

‘Op reis’ kun je met de trein, de auto, de boot of de luchtballon. Zie het landschap aan je voorbij komen, neem de auto en voel de wind door je haar.  Geniet van de zeegeluiden en dein mee op de boot. Maar je kunt ook je eigen koffer pakken en genieten van alle souvenirs. Reizen kun je hier vooral voelen, horen en  zien. Ieder in zijn eigen tempo.

De deur van de nieuwe Belevenistheaters is geopend voor bezoekers. Reserveer hier je bezoek en kom beleven!

_dsc2158  _dsc2326


16 februari 2016

Definitief ontwerp Belevenistheaters bijna klaar

Om er een echte belevenis van te maken, zijn de creatieven van Tinker volop bezig met de puntjes op de i. Naar aanleiding van de input van de inhoudelijk deskundigen zijn de twee belevenistheaters verder verfijnd. Daarnaast krijgen alle ideeën nu ook inhoudelijk vorm.

In het belevenistheater ‘op reis’ kan je bijvoorbeeld in een demo-versie al ervaren hoe het is om in de auto op weg te zijn. In het atelier zie je hoe er op een grote muur een eigen kunstwerk ontstaat door je stem te gebruiken of bewegingen te maken met een voorwerp.

De komende tijd staat in het teken van deze inhoudelijke invulling. Daarnaast is de aandacht gericht op het optimaliseren van de aansluiting op de wensen en behoeften van de toekomstige bezoekers van de Belevenistheaters. Vanzelfsprekend bestaat het testpanel hiervoor uit mensen met een zwaar verstandelijke beperking en diep dementerenden, ondersteund door zorgprofessionals.


24 november 2015

Een tip van de sluier…

Achter de schermen werken creatieven vol energie aan de ontwikkeling van de twee nieuwe Belevenistheaters.

Op reis
Reizen is niet voor iedereen weggelegd…. Of toch wel?!
In dit theater kun je reizen met de auto, boot, trein of luchtballon. Je ervaart dag en nacht en kunt de wereld rond. De wind voelen door je haar. Maar ook je eigen koffer pakken en genieten van alle souvenirs. Reizen kun je hier niet alleen doen, maar ook voelen, horen, zien en ruiken. Ieder in zijn eigen tempo.

7817ef88-edba-4b34-b731-27ba4cd55164

Het Atelier
Iedereen is kunstenaar in dit atelier. Op een magische wand maak je een eigen kunstwerk. Door te bewegen en aan te raken. In de prachtigste kleuren. Groot of klein. Alles kan. Alles mag. De wand met magneten nodigt uit om te pakken, te voelen. De tovertafel reageert op beweging. En natuurlijk kan je er muziek maken. In het atelier ook een ruimte voor ontspanning gemaakt van zachte materialen, met zacht licht en geluid om bij te kunnen wegdromen. Lees verder in onze nieuwsbrief.


 

VSB doet mee!

Met de steun van het VSBfonds zet de Nieuwe Belevenis haar volgende stap. Dankzij een prachtige bijdrage heeft de Nieuwe Belevenis de financiële middelen om twee extra Belevenissen te ontwikkelen. Lees verder in onze nieuwsbrief

 


 

Een nieuwe website

Vanaf 15 december 2013 heeft de Belevenis een nieuwe website.

Het bestuur van Stichting De Nieuwe Belevenis wil samen met haar partner Siza naar een vaste locatie voor de Belevenis, zodat de uitgaansgelegenheid door kan groeien naar een structurele en duurzame voorziening. Deze nieuwe fase vraagt ook om een andere huisstijl en website. Vanaf heden is er een nieuwe website waar u alles over de Belevenis kunt vinden. Van de mini Belevenis tot de toekomstplannen. Wij hopen dat u ons ook de komende periode blijft steunen zodat we onze droom, een vaste locatie, kunnen realiseren.

 


 

De Belevenis onderzoekt mogelijkheden voor een vaste locatie

Het bestuur van Stichting De Nieuwe Belevenis wil samen met haar partner Siza naar een vaste locatie voor de Belevenis, want op die wijze kan de uitgaansgelegenheid doorgroeien naar een structurele en duurzame voorziening. Een mogelijke locatie is ’s Kooningsjaght van de Stichting Siza in Arnhem. Aan Twijnstra Gudde is gevraagd om samen met vele andere partners in Arnhem en omgeving op zoek te gaan naar duidelijkheid of met deze locatie invulling kan worden gegeven aan de doelstellingen van een vaste locatie. De conclusie van Twijnstra Gudde: “De Belevenis vervult een recreatieve functie met onvermoeide positieve neveneffecten op de zorg.

De zorgbehoevende (gast) doet niet naïef mee, maar staat in De Belevenis centraal…..” en “Het concept bouwt voort op de zeer succesvolle reizende Belevenis. Dat de reizende Belevenis succesvol is, blijkt wel uit de reactie van bezoekers, waarvan 95% aangeeft nog een keer te willen komen. De permanente Belevenis zal hierop voortbouwen, maar ook nieuwe elementen toevoegen op het gebied van kennis en ontmoeting” en het concept moet centraal staan: ‘Het verzorgen van een dagje uit voor ernstig meervoudig gehandicapten, dementerenden en hun verzorgers op een verzorgde en gastvrije wijze.

 


 

Uitnodiging 3 juni 2013 overhandiging Belevenisboek aan Burgemeester van Arnhem

Maandagmiddag 3 juni om 16.30 uur neemt de Burgemeester van Arnhem, mevrouw Pauline Krikke, het Belevenisboek in ontvangst.
Locatie: De mini Belevenis, s’ Koonings Jaght. Hartenkoning 7, Arnhem.

Mensen met een meervoudige handicap, ernstige zieke kinderen en dementerende ouderen, leven in een zorgwereld. Dat kan ook anders. In de afgelopen jaren heeft het unieke rondreizend uitgaansevenement  De Belevenis bewezen dat zij bijdraagt aan het welzijn voor deze doelgroepen. Door zorg en ontspanning te bieden tijdens een compleet dagje uit. Al meer dan 12.000 bezoekers hebben van de reizende belevenis kunnen genieten. En wij willen niets liever dan de vele bezoekers wederom te kunnen verwelkomen in een permanente vestiging van dit bijzondere initiatief.

De Belevenis wordt een themapark voor mensen met een meervoudige handicap, maar ook voor dementerende mensen en ernstig zieke kinderen. Niet de beperkingen, maar hun mogelijkheden staan centraal bij alle activiteiten. Samen met hun verzorgers, ouders of met het hele gezin een dagje uit. Samen genieten, ervaringen opdoen en elkaar inspireren.

Op een mooie locatie, centraal gelegen in Nederland, wordt een schitterend natuurgebied ingericht met onder andere ‘beleeftuinen’ en een sprookjespaviljoen.

De Belevenis richt zich op de kracht en de belevingswereld van haar bezoekers. Het park is vernieuwend en biedt nieuwe kansen op het gebied van zorg en vorming. Een bron van nieuwe ervaringen, producten en diensten.

We zullen met elkaar – heel Nederland – gaan zorgen dat de plannen gerealiseerd kunnen worden. U als zorgverlener, investeerder of belangstellende bent van harte uitgenodigd om mee te doen.

Voor meer informatie over de plannen van de Belevenis, verwijzen wij u graag door naar het Belevenisboek

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.